Zo trek je latex pakjes het makkelijkst aan

latex kousen paars

Wat een gedoe weer, elke keer als je besluit je latex pakjes te dragen. Je komt er amper in! Latex is een moeilijke stof. Wil jij nooit meer eindeloos lang bezig zijn als je jouw latex pakje aantrekt? Met deze tips gaat dat helemaal goedkomen.

lak kleding

Latex kleding ‘trek’ je niet aan

We zijn gewend om onze kleding letterlijk aan te trekken. Met beide handen pak je de broekrand en je trekt de broek omhoog. Met latex moet je dat niet doen! Het werkt namelijk niet zo. Je trekt hoogstens de rand van je broek af. Latex kleding moet je op je lichaam zetten. Het zuigt zich vast en zit dan heel stevig op je huid. Je moet het dus echt pas over je lichaam laten glijden als het op de goede plek zit.

Dit verklaart ook deels waarom latex in de loop van de avond soms anders gaat zitten. Het latex verplaatst zich over je huid doordat er vocht tussen komt. Je moet je latex kleding dus vaak corrigeren. 

kousen wit

Gebruik glijmiddel

Het klinkt vreemd, maar het werkt echt: wanneer je dat latex pakje aantrekt, gebruik van siliconen glijmiddel op de binnenkant van de latex. Zo glijdt het pakje makkelijker over je lichaam en kun je het beter plaatsen. Vooral bij je billen is dit handig want soms het noodzakelijk om de latex daarover je huid te laten glijden. Je ontkomt er niet aan maar kunt het wel oplossen met glijmiddel